zondag 30 januari 2011

Frittata met uien, tomaat en basilicum




Dit gerecht is heerlijk voor de lunch. Je kan het ook koud eten, maar warm vind ik het lekkerste.
je hebt 4 grote uien nodig die je in smalle ringen snijd. In een grote pan met wat boter zachtjes smoren. Wanneer ze glazig zijn dan de tomaten erbij. Wat zout en peper erop . Wanneer na ongeveer 15 minuten de uien en de tomaat gaar zijn, dan haal je het uit de pan en doe je het in een kom. Bij dit mengsel doe je eetlepels geraspte parmazaanse kaas en een handvol verse basilicum. De basilicum scheur je in stukjes en vermeng je met het mengsel.
Klop 6 eieren door elkaar. Niet te lang, maar ze moeten net gemengd zijn. Doe de eieren bij de uien en de rest. Goed door elkaar mengen en weer in een schone pan met boter schenken. Nu zachtjes laten bakken, totdat de bovenkant ook stevig is.
Leg de taart op een bord en snij er punten van . Lekker bij geroosterd brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen