woensdag 2 februari 2011

Budino al cocco con salsa di prune/braziliaanse kokospudding met citroensaus.




Oh, dit is heerlijk. Komt uit het boek vegeterranean van Alberto Musacchio en Malu Simoës. Antoinette hertsenberg kookt de toprecepten van het beste vegetarische hotel ter wereld.

We hebben nodig:

120 ml cocosmelk
8 eetlepels geraspte kokos
125 g tafelsuiker
50 ml. melk
2 volle eetlepels maïsena
1/4 vanillestokje ( het merg hiervan)
100 ml room
2,5 blaadjes gelatine

De pudding
Leg 8 mooie schaaltjes in een grote kom water. Doe alle ingrediënten voor de pudding in een pan en klop tot de maizena helemaal opgelost is. Zet op middelhoog vuur en breng het mengsel al roerend aan de kook. Wanneer de pudding bubbelt dan schenk je het in de schaaltjes .( de schaaltjes niet afdrogen , wel al het water eruit laten lopen)
Het vocht van de kopjes zorgt ervoor dat de pudding niet gaat kleven. Koel af tot kamertemperatuur en zet in de koelkast tot gebruik.

De saus

150 g water
75 g jfijne tafelsuiker
Schil van een citroen reepjes
2 eetlepels citroensap.

Doe de suiker met het water en de citroenreepjes in een pannetje en laat inkoken op zacht vuur tot het voor de helft is ingekookt.
Dan het citroensap erin en laten afkoelen. Zet het in de koelkast.

Maak de puddinkjes voorzichtig los. KLeg het op een bord. Leg bovenop een pruim en schep daar 2 eetlepels sus over. Eventueel iets versieren met geraspte cocos.
Direct serveren.



Trude maakt een heerlijke ............?



Verder is het geheim en zal je moeten kijken.
Een ding staat er niet bij....er moet nog een scheut balsamico azijn bij.....
Druk op onderstaande link wanneer je wilt zien wat ze maakt.


http://www.riabrugge.com/filmpje/




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen