donderdag 21 april 2011

Risotto met rivierkreeftjes en sla. Daarna een toetje van aardbeien met pastis.






Druk hier voor het filmje

http://www.riabrugge.com/filmpje/risotto.htm

Een heerlijk gerecht. Wij maken het buiten op de Cobb. Het is zulk mooi weer en het gaat prima. Je hebt niet veel nodig. Een pakje risotto rijst.Een bakje rivierkreeftjes en 1 blokje visbouillon. Een zakje met gemengde sla en 1 ui en wat boter.



Trude begint de ui te snijden. Niet te fijn. Dan met wat boter in de pan smoren, tot de ui zacht en glazig is. Daarna kan de risotto rijst erbij. 100 Gram per persoon. Lekker er door roeren en nog wat boter erbij doen. Dan 400 ml water er geleidelijk bij voegen waar je de visbouillon bij hebt gedaan. Na 20 min. zal het ver gaar zijn en kunnen de rivierkreeftjes erbij. Eventueel doe je de sla erdoor, of zoals ik, de helft erdoor en de andere helft aangemaakt.

Dat zal smaken.

Dan het toetje.
1 groot bakje aardbeien.
4 eetlepels pastis.
4 eidooiers
50 gram fijne suiker

De oven voorverwarmen op 140 graden.
Doe de eidooiers en de suiker in een kom en mix het geheel totdat het een mooie lichte massa is geworden.
Dan voorzichtig de 4 eetlepels pastis erdoor roeren.
De aardbeien in plakjes snijden en in vuurvaste schaaltjes leggen. Ik had grote schaaltjes en het was genoeg voor 2 personen.
De smakelijke eimassa over de aardbeien schenken en dit 8 tot 10 min. in de voorverwarmde oven zetten.
Geloof me dat iedereen het lekker zal vinden.

Smakelijk eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen