woensdag 19 januari 2011

Salade voor een goede gezondheid/ Insalata buona salute


We gaan er aan beginnen. Trude en ik gaan proberen de Italiaanse keuken te verkennen en dat willen we delen met anderen. Het zal op film worden opgenomen door ons zelf . We verheugen ons er op want we beginnen met een mooi Italiaans kookboek waar veel leuke wetenswaardigheden in staan. Op 26 jan.beginnen we. En we beginnen met een salade voor een goede gezondheid. Dat lijkt ons een goed begin.


Wat hebben we nodig:

2-3 plakken gerookte panchetta of bacon
eem dunne baquette of sfilatini, diagonaal in crostini snijden
wat blaadjes bindsla en wat witlof, voldoende voor een salade voor 1 persoon
grof zeezout en zwarte peper
extra vergine olijfolie
rodewijnazijn o citroensap
6 boquerones ( in olie ingemaakte anjovisjes)
krullen Parmigiano Reggiano ( parmasaanse kaas)

Bak de plakken pancetta even op en laat iets afkoelen.
Wrijf de schijfjes brood door het vet van de panchetta ( bacon), leg ze onder de gril en maak zo warme crostini.
Was en droog de slablaadjes. Wees voorzichtig met zout: de anjovis en de pancetta zijn alletwee vrij zout. Hussel de blaadjes met 2-3 eetlepels extra vergine olijfolie. Sprenkel er wat rodewijnazijn of citroensap over.
Neem een diep bord en leg daar de crostini in. Leg de aangemaakte slablaadjes erop en drapeer de plakken panchetta en de anjovis op de sla. Strooi tenslotte de krullen Parmigiano erop en besprenkel de salade op het laatste moment met een scheut extra vergine olijfolie. Dan naar smaak een flinke draai peper er overheen malen. Eet deze salade terwijl de crostini en panchetta nog warm zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen